07-06-2020 Spontin-Dorinne-Chansin-Spontin 11,5 km.

Het kasteel bevindt zich in het centrum van Spontin, een deel gemeente van Yvoir. Met zijn massieve muren, zijn torens bekroond met leistenen spitsen en zijn slotgracht met ophaalbrug beantwoordt het vrij goed aan het beeld dat men zich doorgaans vormt van een middeleeuws kasteel. Van daar stapte ik naar Dorinne ook een deelgemeente van Yvoir en van daaruit via mooie bossen en natuurpaden naar Chansin dat vooral bekend is bij rotsbeklimmers en dan via het oud stationnetje van Dorinne-Durnal terug te stappen terug via heel mooie natuur naar Spontin.

Le château est situé au centre de Spontin, dans la commune d’Yvoir. Avec ses murs massifs, ses tours couronnées de flèches en ardoise et ses douves à pont-levis, il reflète assez bien l’image que l’on voit habituellement d’un château médiéval. De là, j’ai fait une randonnée à Dorinne, également une sous-municipalité d’Yvoir et de là via de belles forêts et des sentiers naturels à Chansin, qui est surtout connu pour les grimpeurs, puis via l’ancienne gare de Dorinne-Durnal, pour prendre du recul via une très belle nature jusqu’à Spontin.

Bekijk deze route! https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/spontin-dorinne-chansin-spontin-50597611 (Spontin-Dorinne-Chansin-Spontin) op #wikiloc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.