05-10-2019 Geuldalmarathon Houthem-Valkenburg Nederland 42 km.

Vandaag zeer vroeg vertrokken om 3h30 om op tijd te zijn om de marathon te stappen, tussen 6h00 en 6h30 kon ik op de bus van Houthem-Valkenburg Nederland naar Hauset in Belgie. Daar konden we starten aan een 42 km lange tocht die ons langs de Geul deed stappen. De Geul is een rivier die ontspringt in Raeren Belgie en in een gehucht Voulwames in Nederland mondt ze uit in de Maas. Had deze tocht al 2 maal gestapt en wist dat het een mooie tocht is. Het is een tocht met veel natuur, weiden en natuurlijk stappen langs de Geul en na een mooi eerste stuk van een 6,9 km vonden we de eerste controle in Hergenrath, de volgende in Plombières en dan in Epen Nederland, Gulpen bereikten we na een 30 tal km en met het tamelijk goede weer konden we daar een terrasje doen, we hadden dan nog een controle in Schin op Geul na 35 km om dan via Valkenburg terug naar Houthem te stappen na toch weer een mooie wandeling. Zeker een aanrader.

Aujourd’hui, je suis parti très tôt à 3h30 du matin pour être à l’heure du marathon. Entre 6h00 et 6h30 du matin, je pouvais prendre le bus de Houthem-Valkenburg Nederland à Hauset en Belgique. Là, nous pourrions commencer un long trajet de 42 km qui nous a fait marcher le long de la rivière Geul. De Geul est une rivière qui prend sa source dans la Belgique de Raeren et se jette dans la Meuse dans un hameau de Voulwames aux Pays-Bas. Avait déjà fait ce voyage deux fois et savait que c’était un bon voyage. C’est un voyage plein de nature, de prairies et, bien sûr, de marches le long de la Geul. Après une belle première distance de 6,9 km, nous avons trouvé le premier contrôle à Hergenrath, le suivant à Plombières, puis à Epen aux Pays-Bas. 30 km et avec le temps assez clément que nous avons pu avoir une terrasse là-bas, nous avons effectué un contrôle à Schin op Geul après 35 km, puis via Valkenburg pour revenir à Houthem après une autre belle promenade. Fortement recommandé.

Translate By Google

DSC07730

Startplaats Houthem-Valkenburg Nederland.

DSC07671

Hauset na een busrit het begin van een mooie 42 km tocht.

DSC07677

 

DSC07682

Rivier de Geul.

DSC07686

 

DSC07689

 

DSC07699

Kerk Plombières.

DSC07701

 

DSC07702

 

DSC07706

De Smidse in Epen.

DSC07707

 

DSC07711

 

DSC07712

Het innerlijke verwennen op terras van de zwarte ruiter in Epen.

DSC07716

 

DSC07724

Kerk Valkenburg.

DSC07726

Valkenburg mooi stadje en veel terrasjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.